Komentari za tekst "Nehumani uslovi u porodilištima u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori"

Komentara
32
Ostavite komentar
II sta ce napraviti povodom toga???? Nista.....
Ok,treba da se poboljsa stanje u porodilistima,ali ja sam imala bas ok iskustva oba puta kad sam se poradjala u Visegradskoj,drugi put sad u decembru. Imali smo sva tri dobra obroka,nije hayat ali nisu ni ovi slucajevi kao u BiH.
E kada bi se porodilji u inostranstvu i videli šta su normalni uslovi. Ne hotel već bolnica dostojna čoveku, onda bi ste mogli da komentarise te, dok ne budete u normalnoj državi doživeli iskustvo nemate ni jasnu sliku, na zalost. Bila sam istomisljenik da nije strasno ali nakon drugog porodjaja u inostranstvu, uvidela sam i shvatila da je to što sam u Srbiji doživela uzas
Porodila se po drugi put pre mesec dana u Nisu. Prvi put je bilo pre pet godina. Sada su higijenski uslovi cini mi se za nijansu bolji. Ogroman problem-tri wc-a i dve tus kabine na preko dvadeset zena. Hrana nije losa, ali mislim da je nedovoljno za porodilje, sve smo bile gladne i jele keksove i druge stvari koje smo ponele od kuce. Mislim da je pre pet godina bila bolja. Sto se tice odnosa osoblja, ok je, mada nismo imale ginekoloski pregled pre otpusta kao pre pet godina. Porodiliste je u jadnom stanju u odnosu na to kako je u svetu, ali ljudi koji tamo rade ne mogu tu nista.
Kako su loši uslovi tek u Kliničkom Centru Kragujevac na pedijatriji. Ono je strašno kolika ne higijena, koliko je nameštaj star i prljav,zidovi oronuli i propali.... Tu se deca lece i bebe ne razumem nekada ovu državu, kao da ih nije briga za decu.
Kad ce porodilje da skapiraju da ne mozes da se prezdaravas posle porodjaja jer su ti creva ispraznjena i potrebnonje 3 fo 5 dana da se stomak vrati u normalu! Gade mi se zene koje ne slusaju lekare i tacka. A sto se doba tice i higijene to se sve slazem, mozda zdravijeg izbora hrane. Ja sam bila u frontu i imala sam super iskustvo, od ljubaznosti osoblja, do toga da sestru ne mrzi da mi tek stavlja na ounjac i donosi mi (jer sam imala carski) , do hrane koja je bila sktoz ok. To nije hotel to jr bolnica, ne nozes dobiti pastu 4 dira i brancin i ne treba meni je soba bila super postrljine bove i soavacice, a nisam bila u apartmanu, imala sam moje kupatilo koje je stvarno bilo cisto i cistacica je dolazila da cisti 3 puta dnevno porodila sam se u maju 2020. Kapiram da niie isto na svakom spratu porodilista 🤔
Niko ne trazi da se prezderava, samo da je hrana dostojna coveka, a ne da sluze pastete, salame, virsle, itd.. Koje svi znamo kako se prave, i koje nisu ni malo hranljive i "lagane"!
I ja sam se porodila u NF u maju 2020😍 sve je super. Osim neurednih majki, kao npr ne peru ruke, zube, nose krvavo, mesaju uloske sa prljavom posteljinom, puse u vc-u... Osoblje, sestre prema meni odlicne. Na svakih pola sata provire pitaju jel sve ok, poseta babica, sestra, lekara... Dok sam isla na jedan pregled u Visegradsloj vc je zapisan, usran, doktor se prema trudnicama ophodio kao prema stoki, vadili mi krv meni pozlilo kazu razmazena sam. A ja krv vadila 1000 puta i nikad se nisam onesvestila. Ima jos dosta toga! Pozdrav za uredne majke!
Porađala sam se u Višegradskoj dva puta. Zadovoljna sam uslovima i osobljem. Nisam imala nukakvih primedbi. Slavica
Hmmmmm.... Porodila sam se pre 7 meseci u Visegradskoj. Ja sam mnogo izbirljiva tako da mi je samo dorucak bio ok, ostalo jbg... (kad si gladan i buraniju moras jedti) 🤷‍♀️ a trudnice, prva ja, jela sam u trudnoci kao krava 🤣🤣🤣, a u bolnici imas dijetalne obroke, za povisen secer bla bla... Inace bila sam na odeljenju humane reprodukcije i higijena je stvarno dobra i sestre su top, od nacelnice Olivere Kontic, glavne sestre Rade, njene zamenice do ostalih doktora i sestara. Sa jako pozitivnim utiscima sam otisla na porodjaj. E podle u porodilistu... Sestre su prave meficinske sestre 😡😡😡 za sve kritikuju i ni za sta konkretan odgovor. A higijena.. Ja sam cula da setaju bube, da je katastrofa, a ono.. Pristojno, najosnovnije za tih par dana, cist krevet i cist wc. Dovoljno. (nadam se da ce neko sa humane ovo procitati jer su stvarno fantasticni svi. Vidimo se za dve god 😜😜😜🤩🤩🤩😍😍😍🤰
Slika oguljenog zida u sobi je iz Pancevacke bolnice tacnije soba 208 soba za trudnice koje su tu zbog nekog problema
Ok bolnice su vecim dwlom zaosze lose i zu nema sta reci , ne ulaze se a trwbalo bi ,pare za to ostavljavamo svi mi zaposleni. A sto se ticwhrane ,nije mi kasno sta to jedete kod kucelad su ovi obroci losi ??? Da li mi zivimo i Srbiji ili Svajcarskoj ,...verujem da 90 posto porodilja kod kuce nema bolju ishraanu .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »