Komentari za tekst "Od 1. jula za prvo dete 100.000 dinara"

Komentara
51
Ostavite komentar
Draga Marija, na forumu ne mozes da dobijes odgovor na svoje pitanje kao ni jedna od nas zapravo 😊
To samo da se mi buduce mame ujedinimo i da odemo kod Vucica da nam lepo objasni zasto se godinu dana pricalo o tom dodatku od 100hiljada koji je navodno trebalo da stupi na snagu od 1.januara 2018. i zasto su sad odlucili da to ipak bude od jula...? I ukidaju PDV a daju 5000din koja je to nebuloza... Ko je ovde lud?
Sve imamo jedno isto pitanje ali nam niko ne daje odgovor, a ovde ga necemo dobiti! Trebalo bi da se ujedinimo i da se obratimo nekoj televiziji. Dokle vise sa lazima pred izbore?! Od mene glas nece dobiti u to moze da bude siguran! Lopovcina i lazovcina! Usla sam u 9. mogu i sutra da se porodim tako da ne govorim ovo zbog para nego sto nam tako mazu oci a nama su vezane ruke jer ne mozemo protiv njih! Na kraju krajeva obaveza drzave je da pomaze porodicama sa decom!
Zamolila bih nekog iz Bebca da se raspita u ime svih nas da li to znaci da samo dete rodjeno 1.jula i kasnije dobija tu jednokratnu pomoc ili postoji neki rok za ponosenje papira. Meni je termin krajem juna, bukvalno ce mi faliti par dana, najverovatnije...
Hvala puno.
Ti dobijas pomoc za prvo dete jednokratnu(oko 40000 rsd) po starom zakonu a bebe od jula 2018. po novom a sram da ih bude jer sva deca treba da da su ista i nicije nije ni bolje ni gore a o pdv nemam komentar.
Da li cemo moci da predamo racune sada u februaru? Da li je upucen neko?
Zasto tek od 1. jula? Trudnice koje se pre porode dobice 39.000 a posle 100.000. Da li je moguce u kojoj drzavi zivimo, a zakon donet pola godine pre toga. Mogli su da napisu da na snagu stupa 2099.godine. Spamuju nas ovom vescu samo zbog izbora pa ce primena biti ako glasamo za njih. Mnogo sam razocarana, cekam bebu pocetkom maja i nadala sam se da ce me zakaciti zakon, obradovala se kada su rekli da ce biti donet do kraja godine, sto bi mi mnogo znacilo. Uzas od drzave
Od 1.jula se primenjuje?! Kakav je to bezobrazluk! Pre neki dan sam gledala na Dnevniku Djukic-Dejanovic da zure da ga usvoje sto pre, kako bi mogao da pocne da se primenjuje od 1.januara. Lazovi!
Znaci deca koja se rode u junu mesecu nemaju pravo jednokratne pomoci od 100 hiljada dinara?
Da li ce deca rodjena do jula uopste dobiti nesto?
U oktobru ostala bez posla zbog trudnoce a radila sam pod ugovorom o delu, a termin 20.03. Bilo bi lepse da su novi zakon doneli od 01.01. ovako nam nista ne znaci, plus nemam nikakva prava na bilo kakvu nadoknadu, a trudna ne mogu da radim. Zivim na racun muza, i posle kazu radjajte.
A za decu koja se rode u januaru ne vaze tih 100000?
Nisu fer. To je trebalo da krene od 01.01.2018.
Pa zar nije bilo da se od 1. Jauara dobija 100000 za prvo dete?
a mi koje se porodimo pre 1.jula,za nas ne vazi novi zakon? glupost!
Sto znaci da, ipak nece biti od nove godine?!?!? Daj Boze da bude i od jula
I to je sve ... bas vam hvala ...
Prvo su bile price bice od 1.januara,dzaba smo se ponadali da ce tako biti,daj boze da zazivi i da stvarno bude od 1.jula..a za nas ostale sto cemo ranije dobiti dete,to nema veze..
Ne razumem sta je dobijeno ovim zakonom. Osim za prvo dete sto je povecanje dodatka i to je i normalno! A preduzetnice su i do sad imale pravo na porodiljsko.... A da se naknada uplacuje direktno na racun porodilje, da li ce toga biti ili ce se i dalje kasniti sa uplatama mesecima i zavisiti od dobre volje poslodavca?
Cekali smo ovaj Zakon 4 godine i bice da se tresla gora, a rodio mis.
Meni je termin u aprilu.I-sta sad bebe od prvog jula 100.000 ove druge- ne, a u istoj godini rodjene...Tuzno
I moj termin je u aprilu. Ne razumem,da li mi dobijamo nesto i imamo li bar na nešto prava??? :-(
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »