Komentari za tekst "PORODILJE PONOVO OŠTEĆENE: Pomoć poslodavcima ugrozila egzistenciju roditelja"

Komentara
61
Ostavite komentar
O Srbijo hvala ti na svemu ! Ja sa fakultetskom master diplomom radila sam za minimalac , otisla na trudnicko bolovanje oktobra ,koje jos nisam primila , za deciji dodatak imamo veci prosek od predvidjenog(48000 dinara na 3 clana , 2 roditelja sa fakultetima i 1 dete, drugo na putu, zamisli) pa ne ispunjavam uslove ,poslodavac ce iskoristiti svoje pravo i otplacivati na rate moje pireze i doprinose ,a ja kad budem primila porodiljsko kolko ce da iznosi ? Hoce li imati 15000 dinara ? Zelim svim zaposlenima u organima koji su doneli zakon da zive sa 15000 dinara mesecno , a ja cu gledati da se iselim iz ove bedne i jadne drzave , gde za pismenw ljude ocigledno nema mesta !!! Pu !
sramota je ziveti u ovakvoj drzavi,sramota je reci ja sam srbin sramotaaaaaa gde udara nasa drzava na decuuuu.dno dna
Možda ne bih drugačije ni posetio ovaj portal, ali ovde su me doveli senzacionalistički naslovi sa mejn strima. Da se ne lažemo buduća uloga oca čiju porodicu (čitaj suprugu) ova tema zanima baš iz razloga korišćenja prava na porodiljsko odsustvo, i neko ko je u pravnoj branši, moram reći da je ovo jedna nedovoljno obrađena tema i neproverena informacija koja je dušu stvorila za senzacionalističke naslove na koje su sve mame pale, pa evo i jedan budući otac, ali realnost je drugačija, jer baš ovom uredbom koju pominju, na osnovu koje je poslodavcima data mogućnost da odlože plaćanje doprinosa, je propisano: "Доприноси чије плаћање је одложено у складу са овом уредбом, СМАТРАЈУ СЕ ПЛАЋЕНИМ за сврху остваривања права по основу пензијског и инвалидског осигурања, здравственог осигурања, остваривања права за случај незапослености и остваривања ПРАВА НА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПОРОДИЦИ СА ДЕЦОМ."
Treba da organizujemo protest pod nazivom "Za našu decu" i sa sve stomacima do zuba da se pojavimo ispred skupštine, da slika obiđe ceo svet!
Ja sam otisla na porodiljsko u oktobru i lezu mi normalno uplate a poslodavac je koristio mere i nije uplatio doprinose vec je u reprogramu
A zasto su uzimali poslodavci pomoc za trudnice i porodilje kad nas placa drzava?
E moje mame decu ste izrodile a i dalje verujete u bajke koje Vam političari pričaju da lepše spavate !?
Mislim da bi bilo dobro da svaka od nas pošalje mejl na sledeće adrese i da tražimo objašnjenje i rešavanje situacije u našu korist. Ovo nije briga o porodici i podsticanje nataliteta.
socijalna.zastita@minrzs.gov.rs
sekretar@minrzs.gov.rs
kabinet@minrzs.gov.rs
Ovo su adrese ministarstva za rad i socijalna pitanja. Ja ću pisati na sve tri adrese, ako to učini više nas možda se nešto i dogodi.
Ja sam se svakako zalila i pisacu gde god da treba, porodiljsko sam zapocela 21.12.2019 ali sam ostecena za platu koju sam uredno zaradila.
Molim vas za tumačenje obziirom da piše "kako su nam u Ministarstvu objasnili ... " . Ne navodite ni u kom Ministarstvu niti primer ili obračun iz prakse. Ovo je protivno zakonu, pa Vas molim da precizno navedete odakle znate ove informacije i gde je propisan takav način obračuna bolovanja. Sve sto ja napisano je u obliku priče rekla kazala, a uznemirili ste ogroman broj ljudi i pre svega trudnica i porodilja, jer su mnoge novine i portali preneli ovaj vas tekst.
Dajte konkretne primere i dajte konkretne uredbe/pravilnike... šta god.
Hvala
Ja stvarno ne mogu da verujem em radim za minimalac em radim 2.5 godine i sada zato sto se u martu poradjam necu imati ni taj minimalac! Vi ste idiotska država stvarno strašno ne mogu da verujem! Hvala što mi u 9 mesecu priredjuješ ove stresove da ne znam kako ću jer sam računala na moj novac!
Prva cetiri meseca porodiljskog sam primala minimalac, sad poslednja dva sam dobijala oko osamnest hiljada. Da li neko zna o cemu se radi? Zasto mi je smanjeno?
Da li možete da napišete na osnovu čega ste ovo izneli u javnost, a brojni drugi mediji preneli, jer u " UREDBA
O FISKALNIM POGODNOSTIMA I DIREKTNIM DAVANJIMA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U PRIVATNOM SEKTORU I NOVČANOJ POMOĆI GRAĐANIMA U CILJU UBLAŽAVANJA EKONOMSKIH POSLEDICA NASTALIH USLED BOLESTI COVID-19
("Sl. glasnik RS", br. 54/2020 i 60/2020"
jasno stoji da porezi i doprinosi koji su odloženi, se imaju smatrati plaćenim za potrebe ostvarivanja prava iz oblasti penzijskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja...
Mislim da je tema veoma bitna, pa bih vas zato zamolio za dokumentovanje ovoga što ste izneli.. Hvala!
Kada m je stiglo resenje za isplatu pomoci poslala sam muza da podigne pare u postanskoj stedionici su ga odbili sa sve komentarom: Supruga nek bolje pozuri jer se nece isplacivati celi iznosi nema para nego koliko u tom trenutku ima. Sramota to je krsenje zakona
Sramota. A pomoc za vreme pandemije porodiljama i trudnicama ? Nelada zaista ne mogu verovati kakva je ovo drzava.
Kako ih nije sramota! Bruka na sta ova zemlja lici!
Strasno !!! Ovo je skroz sramno , ne mogu da verujem da su im trudnice i potodilje najveci problem u zemlji 🤬 gde mi zivimo
Pa ovo je stvarno sramota, toliko se prica kako rade sve kako bi se povećao natalitet a samo gledaju kako da te sputaju.
Nema veceg dna od ovog. Drzava dno ! Necuveno sta se radi! Vidim vec da ce Srbi izumreti vrlo brzo, o natalitetu mogu samo da sanjaju.
Državi, sram te bilo!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »