Komentari za tekst "Tražila sam epidural, ali ga nisam dobila"

Komentara
53
Ostavite komentar
Neċete dobiti epidural gotovo nigde ako se unapred ne dogovorite. Dobićete samo taj kliše odgovor "anesteziolog je u sali". Iako ih ima tu 10.
Kad imas svog doktora..imas i epidural, anesteziolog tada dolazi naravno uz predhodni dogovor sa doktorom. Imala sam dobar tim na porodjaju u Visegradskoj..iako je bolelo dok nisam dobila epidural, moja beba je uz nasmejana lica dosla na svet.
Ja sam se porodila u Frontu u januaru prosle godine. Cula sam da treba debela veza i da treba da se "pocasti" unapred anesteziolog da bi se dobio epidural. E sad, da li sam imala srece ili je nesto drugo u pitanju ne znam, ali dobila sam epidural, a nisam imala ni vezu niti sam platila. Do duse smarala sam od babice do doktora svakog da zelim epidural, i kada je dosao anesteziolog pitala me je da li zelim, tako da mislim da sve zavisi na kakvog anesteziologa naletite u smeni, 2 doze sam dobila posto je porodjaj trajao 10h.
Kad bi znali kokiko je opasan,ne bi nikad ni pomislili na njega,a kamoli da ga primite
Drage (buduce) mame, zene se godinama, desetljecima, stoljecima poradjaju. Radjale su po 4-5 i vise djece bez epidurala, pa sta im fali?! Ne znam sta je ovo, kakvo je vrijeme doslo da svaka hoce dijete, ali da ne osjeti porod. Ja imam 21 god, imam kcerku od 1 ipo mjesec, bila sam u radjaoni 10h pod bolovima i za par godina kad budem radjala opet nikad pomislila ne bih na epidural. To je najljepsi bol koji mozete ikada da iskusite. I cim ugledate andjela svog sve prestaje, pada u zaborav. Opet, svako ima svoje misljenje, ali ja licno nikad, nikad ne bih radjala sa epiduralnom anestezijom. Priroda je priroda.
Gospodjo, smrtnost je bila veca iz nekih drugih razloga. Od bola niko nije umro. Ne kazem da volim bol, ali kada znate zasto to trpite onda sve dobija drugaciji oblik. Mnogo ste needukovani o stvarima koje komentarisete. Ne znam koliko ste upuceni u medicinu, ali navedena anestezija ima mnogo vecu listu nuspojava od apsolutne ili lokalne. Prije cu istrpiti bol koji nosi porodjaj nego da poslije imam posljedice ili ne daj Boze moje dijete. Veliki pozdrav.
Tacno,svako ima pravo na svoje misljenje.Tacno,zene su nekad radjale bez epidurala,ali zato je bila veca stopa smrtnosti i zena i beba.Najlepsa bol?Pre bih rekla najveca bol,a najlepsa stvar je tek kad izadje beba i kad je ugledate,bol kao bol ne moze biti lepa,jedino ako uzivate u tome.
Ja sam se porodila prvi put sa epiduralom (kada se placao) a drugi put bez.Upravo zbog toga sto je danas epidural besplatan pa ga ne moze ni svako "priustiti".A pitanje je sledece,kad je vec medicina unapredovala,zasto ne bi iskoristili to?Mislim i zub,glava kada boli ili imate temperaturu,popijete lek da vam bude lakse,zar ne?
Moja drugarica se porodila u okrobru u N.Frontu. Dosla je preko noci tj rano ujutru oko5h, pukao joj je vodenjak a pritom nije iz Beograda. Pitali su je da li zeli epidural i dobila je i nije nista platila. Mozda joj se tako zadesilo a nije imala vezu.
Moje iskustvo je drugacije. Pre porodjaja sam otisla na dogovor sa anesteziologom, i kada je doslo vreme za epidural, anesteziolog mi je poslao poruku da je pozvao dr i rekao da nema potrebe za epiduralom i da cu se ja olako poroditi.. ali Dr. koji je vodio trudnocu svih 9 meseci nije primetio da je beba teska 4.850g. pa je svim silama pokusavao da me porodi prirodnim putem bez epidurala, uz pomoc indukcije iako se beba nije spustila. Posle 2 pokusaja porodjaja prirodnim putem u sali, i 23h bolova su me odveli na hitan carski... Pitam se sta bi se desilo da je krenuo porodjaj prirodnim putem.. ali to su nasi lekari, svaka cast izuzecima!
U Betaniji ne postoji mogucnost da se dobije epidural, to se opste poznato. Ne postoji ni veza za to
ja dobila epidural u maju, imala sam vezu ali sam ga dobila.
Porodila sam se pre mesec dana u N.Frontu.Trazila sam epidural bukvalno molila jer kad sam mogla da platim dva puta (prvi put 2011 drugi put 2014) mogli su I sad da mi daju.Da se placa I dalje,platila bih samo da ne trpim bolove.Rekli su mi da je anesteziolog u salu I da ne moze da izadje,a kada je izasla setala se po hodnicima I dosla je zeni da ukljuci koja je bila samnom u sali zato sto je imala vezu,ja sam pitala a ja hocete li I meni da ukljucite epidural rekla je fino da mora dr da vidi da li moze.Naravno dr je doslai rekla da sam otvorena 7 prsta,dosla je druga dr rekla je 8 prsta I na kraju nisam dobila epidural.Pocela sam da vicem jer sam imala velike bolove.Dr mi je ukljucila indukciju odmah na 30 kapi u min. da bi posle pola sata od ulaska u salu ukljucila na 45.Pitala sam samo da li je uredu da sad kad je besplatan epidural ne mogu da ga dobijem al zato kad se placao anesteziolog me je bukvalni cekao pored kreveta,odgovor nisa dobila.Sramota sta se radi.Sreca pa je babica bila dobra ujedno I stroga jer ko zna sta bi bilo.Ali hvala Bogu rodila se moja treca cera I bez epiduralne,a vas doktore neka je sramota.
Dobila epidural iskljucivo zbog dogovora unapred sa anesteziologom, u narodnom frontu. Uzasan covek, uzgred, istraumirao me za ceo porodjaj i ostao mi u jako losem secanju, bolesnik. Kazu ljudi, ali jako je strucan, kao da to nesto opravdava. Nikako ne bih kod njega isla za drugi porodjaj, ima i drugih strucnih anesteziologa.
ko vam je doktor bio?
Poradjala smo se i bez epidurala pa nam nije nista falilo... Tako mame morate biti hrabre od sada. Sve sto je prirodno je zdravije.
Pa i to je prirodni porodjaj. Nije dzabe izmisljen epidural da bi se malo olaksao porodjaj zar ne?
Ovo je opšte poznati problem kod nas. Ne zna se šta je gore po "našim" državnim zdravstvenim ustanovama..prljavština i uslovi u kojima borave trudnice ili porodjene majke sa bebama ili bolnice gde nam se leče deca. Zaista ne očekujem nikakav luksuz nego barem higijenu na nivou da ne razmisljam kad sam tamo čime ćemo se sve moja deca i ja zaraziti. Očajno je šta sve tolerišemo i preživljavamo. Imam materijala za 5 ovakvih i gorih objava ali to nikoga izgleda ne zanima i nikad se ništa neće promeniti
I ja sam prosla bez epidurala iako mi je bio obecavan, naime ubrzan mi je porodjaj kako ne bih docekala vikend obzirom da anesteziolozi tada ne rade, osim dezurnog jednog jedinog za hitne slucajeve, pa sam u petak bila pripremljena za salu ali sam se nazalost satima mucila dok se nisam porodila bez epidurala. Objasnjenje im je bilo da je guzva i da ima prioritetnijih, a da je moj porodjaj isao u dobrom smeru. Betanija, Novi Sad.
Da prioritetniji?Lazu....Kada se placao tada su imali I anesteziologe I dobila je svaka zena koja je trazila I u pola noci I vikendom,a sad kad je besplatan samo traze izgovore.Sramota sa njihove strane.
Nazalost, takva nam je drzava. Porodjala sam se u Svajcarskoj i svaka zelja ti se mora ispuniti. Takodje sam se plasila ako u toku noci zatrazim epidural, jer znam kakva je situacija po tom pitanju u Srbiji. Hvala Bogu, pa sam dobila epidural. U 2 ujutru sam zatrazila, vec mi je u pola 3 mi je anestezija krenula. U svakom slucaju sam imala srece zato sto sam se porodjala u inostranstvu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »