Komentari za tekst "Tražila sam epidural, ali ga nisam dobila"

Komentara
53
Ostavite komentar
U Zrenjaninu ima samo dva anesteziologa za epidural. Raspitala sam se u trudnoci i kada sam usla u deveti, isla sam u bolnicu da se dogovorim i sa jednim i sa drugim(pa ko bude radio), razmenili brojeve. Kada mi je pukao vodenjak i kada sam bila dva prsta otvorena, cula sam se sa jednim i bez ikakve veze(kod ginekologa i babica), odlicno sam prosla, prezadovoljna. Prva beba. Kada sam bila 4prsta,dobila epidural, pa indukciju i sve je brzo i bezbolno proslo. Jeste, mora onda i dezurni lekar da prati sve, ali pored mene je bio i anesteziolog i naravno babica. Svojevoljno je muz pocastio sve, a posebno smo anesteziologa. Da, besplatno je, ali ako cimamo coveka od kuce da dolazi u pola noci i treba da se pocasti. To je opet samo moje misljenje. Problem je u manjku anesteziologa za epidural, da ih ima puno i da su uvek slobodni mozda se ne bi toliko i cascavalo. U svakom slucaju, ovo je opet samo moje iskustvo. Mogla sam i da ga ne pocastim, ali smo suprug i ja zeleli, covek se bas potrudio i bio iz mene non stop.
marija, nije mu posao da dodje van radnog vremena, ali ako covek nije nista trazio a dosao je i bio ok zasluzuje da se pocasti..
da li bi ste vi otisli da 'radite svoj posao' van radnog vremena za dzabe?
Slazem se, naravno, u pravu ste, samo sam iznela svoje iskustvo 😊
To je njegov posao.
I ja sam slicno cula da se desava u Zemunskom porodilistu, ako dodjem u 3h nece mi niko doci. Dosla u 3h i dobila epidural, bez placanja. Sve pohvale za celo osoblje u Zemunskom porodilistu 👍👍👍👍
I ja isto, pocetkom decembra. Da li znas kako ti se zvao anesteziolog?
Два пута сам се породила у Кг-у са епидуралом. Оба пута сам себи обезбедила анестезиолога. Нисам смела да се ослоним на гинеколога, пре свега зато што нисам могла унапред да знам ко ће ме порађати. Не бих се сложила да је проблем у анестезиолозима тј њиховој стручности и могућности да дођу на порођај. Пре бих ставила лупу на стручност гинеколога, заправо, већина њих избегава да порађа са епидуралом. Зашто? Прво, имају надзор колеге анестезиолога. Друго, не могу да препусте порођај бабици. Треће, морају да дају инструкције породиљи. Многи од њих раде дуже од појављивања епидурала, морали би додатно да се едукују. Први порођај је био тотална катастрофа, други невероватан сан! Оба са епидуралом, али и различитим лекарима који морају међусобно да комуницирају и сарађују и самим тим диктирају ток најлепшег догађаја у животу савске мајке.
Pre 4 godine na Betaniji se placao 17 hiljada dobijes zuti papir I to nosis na porodjaj, meni licno su rekli molite Boga da se ne poradjate u periodu od 22h do 6h ujutru, posto se tada ne daje, iako se tako desilo ja sam ga dobila posle 9h kada su prosle sve vizite,iako sam imala strasne bolove I bila otvorena vise od 4 prsta ubedjivali su me da mi vrate novac jer nece delovati kao sto se I desilo. Nisu krive nase babice niti doktori kriva je nasa drzava I zakon koji je to sve dozvolio da strucni ljudi odlaze preko za bolje uslove zivota pa imamo nestasicu kadrova, a I ti sto su ostali su generalno ne zadovoljni...
To nema nikakve veze sa Beogradom, ni u Beogradu nema slobodnih ako, ne platis unapred. Meni se apsulotno ista situacija desila u Beogradu. Nego sta god ne valja u nekom gradu, kriv je Beograd, obecani grad.
U novembru sam se I ja porodila takodje anesteziolog je bio u sali hahaaahaha svima istu pricu pricaju.A meni verovatno I ne bi dali jer mi je trece dete sta je to za mene lako ce izaci beba e zato sam se drala najvise pa nek slusaju kako se trecerotka poradja zacas.Prethodna dva puta sam platila sad nedaju ma mars stoke nezasite,sramota sta rade trudnicama I porodiljama.
Porodila sam se u novembru u N. Frontu bez epidurala iako sam ga trazila, nisam ga dobila navodno anesteziolog je bio u operacionoj sali.Prvi put sam se poradjala 2014 sa epiduralom i isli su od boksa do boksa i nudili svakoj zeni epidural dok se placao 12 000 dinara.
Platiš unapred? Znaci dajete mito sto je krivično delo, obzirom da je besplatan vec nekoliko godina u Srbiji
Da, zato sto ces ga samo tako dobiti, a bitnije ti je da ga dobijes nego da se mučiš
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »